Als je in de vervroegde overgang komt, is een kinderwens opeens niet meer zo vanzelfsprekend.

De overgang is een natuurlijk proces. Een jong meisje wordt eerst van onvruchtbaar meisje een vruchtbare vrouw. Dat gebeurt in de pubertijd. Na jaren van vruchtbaarheid wordt deze vruchtbare vrouw weer een onvruchtbare vrouw. Dat gebeurt in de overgang. Er zijn vrouwen die al op heel jonge leeftijd in de overgang raken, zelfs zonder dat zij ooit vruchtbaar zijn geweest. Bij 1 op de 100 vrouwen stopt de menstruatie voor hun 40e. Bij 1 op de 1000 voor hun 30e.YU heeft geen producten ter ondersteuning van dit proces.

Vermoed je dat jij vroegtijdig in de overgang zit? Of weet je dat en zoek je steun? Neem dan contact op met de stichting Leven met POI.

Stichting Leven Met POI

Wereldwijd zijn er miljoenen vrouwen die de overgang doormaken, niks nieuws toch? Maar dat de overgang ook bij vrouwen jonger dan veertig of zelfs in hun tienerjaren voor kan komen is nog niet zo bekend. Dat noemt men: Primaire Ovariële Insufficiëntie, beter bekend als POI. Stichting Leven Met POI is een platform voor meisjes/jonge vrouwen die gediagnosticeerd zijn met POI. Bekijk hun Facebookpagina voor meer informatie.