De postmenopauze is de periode na je allerlaatste menstruatie.

Hoe lang ben je in de postmenopauze?

Een vrouw is 40% van haar tijd in deze periode. In de postmenopauze zijn de voortplantingshormonen op een minimum. De beschermende werking van deze hormonen valt dan weg. Daarom is het zo belangrijk voor een vrouw in de postmenopauze om een gezonde leefstijl te leven.

Preventie van ouderdomsziektes

Een gezonde leefstijl werkt preventief en kan ouderdomsverschijnselen beperken. Dit zijn verschijnselen zoals hart-en vaatziekten, diabetes type 2 en alzheimer.

Geen Hormoon Substitutie Therapie

Veel vrouwen gaan op natuurlijke wijze door de overgang. Omdat de beschermende werking van de voortplantingshormonen wegvalt, is een gezonde leefstijl extra belangrijk. Bij onze tips lees je meer over gezonde voeding, gezond bewegen, ontspanning en nog veel meer. YU geeft jou een natuurlijk steuntje in de rug. Met een gezonde leefstijl voorkom en beperk je gedoe met je gezondheid op oudere leeftijd.

Mogelijk heb je nog allerlei overgangsverschijnselen in de eerste twee, drie jaar na je menopauze. Voor deze verschijnselen is er natuurlijk YU. Heb je opvliegers, nachtzweten of gedoe met slapen, ook dan is YU er voor jou.