Inhoudsopgave

Dit artikel delen

Wist jij dat bepaalde voedingsmiddelen je overgangsverschijnselen kunnen oproepen of versterken? Er is voeding die triggert.

Vaak al binnen 15 minuten nadat je het gegeten of gedronken hebt. Ook stress is een factor die overgangsverschijnselen triggert, vooral opvliegers. Daarom is het zo belangrijk om tijdens de overgang je rust te bewaren. Dat is niet altijd gemakkelijk. Het is makkelijker om voeding die triggert weg te laten uit je dagelijkse dieet.

Deze drie opmerkingen herken je vast wel!

,,Jeetje mina, al na één smintje krijg ik binnen 10 minuten een mega opvlieger!”

,, Ik dacht lekker gezond bezig te zijn door ’s ochtends een halve uitgeperste citroen in een glas water te drinken, maar merk op dat ik daar in no time ontzettend van ga transpireren.”

,, Lekker ouderwets met mijn dochter een zak snoep leeggegeten; de volgende ochtend heb ik toch een gedoe met mijn gewrichten. Ik kan werkelijk waar geen deuk in een pakje boter slaan.”

Een paar ervaringen die aantonen dat het vrouwenlichaam tijdens de overgang op verschillende voedingsmiddelen sterk kan reageren. Het aanwezige zuur in citrusvruchten triggert opvliegers en gedoe met gewrichten. Hartkloppingen is een bekend verschijnsel na het drinken van een glas (met name rode) wijn. Hoe het precies zit, is niet van elk voedingsmiddel bekend maar bepaalde stoffen zijn verantwoordelijk voor deze trigger. De effecten verschillen per vrouw.

Suiker is een belangrijke trigger. Het zit in veel van onze voeding en drank. Alcohol bevat ook suikers. Maar ook honing en kunstmatige zoetstoffen hoort tot de voeding die triggert.

Vermijden

Door met aandacht naar je lichaam te luisteren, ontdek je welk voedingsmiddel een trigger is voor jou. Voeding die triggert kun je vermijden, vervangen of blijven gebruiken. Je hebt een keuze!

Op dit moment werken we aan een overzicht van voedingsmiddelen en dranken die optreden als trigger. Hier kunnen wij jouw hulp goed bij gebruiken! Jouw ervaring kan ons helpen bij de ontwikkeling van eenvoudige én snelle recepten die geen overgangsverschijnselen triggeren.

Laat je het ons weten?

Hierbij van mij alvast een tip voor een snel en voedzaam ontbijtje.

Veel liefs,

Gisela

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsflits en blijf op de hoogte