Valeriaan is een kruidachtige plant uit de kamperfoeliefamilie die vooral bekend is als gekweekte variant. Hij siert menige tuin. Uit de wortel worden extracten getrokken, die gebruikt worden in tincturen en andere toepassingen.

Rustgevend en ontkrampend

Wie kiest voor natuurlijke supplementen, kent vast en zeker Valeriaan. Een veelzijdig kruid dat helpt te ontspannen en rustgevend werkt. Maar het werkt ook ontkrampend en versterkend. Prima in te zetten dus bij spierkrampen, buik- en hoofdpijn, nervositeit.

Deze kruidachtige plant uit de kamperfoeliefamilie biedt rust en ontspanning voor zowel lichaam en geest. En staat ook nog eens leuk in de tuin!

Oude kennis

Hippocrates prees Valeriaan al aan als ontspanner en als kalmerend, ook bij gedoe met de slaap.  In de middeleeuwen werd het vooral gezien als kruid bij overprikkeling. In de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda werd Valeriaan toegepast als rustgever.

Wat doet valeriaan?

Valeriaan wordt veelal gebruikt in rustgevers. Daarnaast ontspant het bij menopauzale spanningen en ondersteunt in slaap vallen.

Waarom zit het in YU basis?

YU basis is ideaal voor vrouwen in de premenopauze. Dat is de fase waarin de eerste verschijnselen optreden. Een opgejaagd en onrustig gevoel staan dan vaak op de voorgrond. Valeriaan in YU basis helpt ontspannen. In deze periode slaapt niet iedere vrouw meer even lekker. Valeriaan is slaapopwekkend en bevordert een normale, natuurlijke slaap.

Waarom zit het in YU uitgerust?

Tijdens de overgang van vruchtbare vrouw naar onvruchtbare vrouw verandert er veel. Een van de dingen die verandert is het slaappatroon. De slaap wordt vaker onderbroken en in slaap vallen is niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Valeriaan in YU uitgerust helpt om in slaap te vallen is ontspannend.

Over Valeriaan

  • Valeriaan helpt in slaap te vallen, ondersteunt gezonde slaap en zorgt voor behoud van gezonde slaap *
  • Valeriaan draagt bij aan fysiek en mentaal herstel *
  • Valeriaan helpt en ondersteunt ontspanning en fysiek en mentaal welzijn *
  • Valeriaan helpt en ondersteunt ontspanning en fysiek en mentaal welzijn *

* Gezondheidsclaim in afwachting van toelating tot de Europese unie.