De Overgang: Een Nieuwe Uitdaging

Als ervaringsdeskundige op het gebied van de overgang, begon ik veel informatie te verzamelen en te bestuderen. Mijn eigen ervaringen tijdens deze levensfase inspireerden me om kruidendruppels te ontwikkelen die specifiek gericht zijn op overgangsverschijnselen. Deze druppels zijn het resultaat van een zorgvuldige combinatie van westerse en oosterse kruidenleer.

Mijn bevindingen en persoonlijke inzichten heb ik gebundeld in een boek over opvliegers met als titel Een Frisse Kijk op Opvliegers. Hierin combineer ik westerse en oosterse visies en trek ik mijn eigen conclusies. Het doel van dit boek is om anderen te helpen begrijpen wat er tijdens de overgang in hun lichaam gebeurt en hoe ze deze fase op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen.

In dit verhaal neem ik je mee hoe ik van snoepende sporter een gezonde guru werd.

Het verhaal van mijn leven is een reis vol sport, voeding, en uiteindelijk een diepe duik in gezondheid en welzijn. Als iemand die altijd actief is geweest en gevarieerd heeft gegeten, was ik verrast toen ik eind 30 onverklaarbaar gedoe kreeg met mijn gezondheid. Kleine irritaties doken op; een gevoelige pols, gedoe met mijn knie en een onverklaarbaar kort lontje werden mijn dagelijkse realiteit. Deze ongemakken dwongen me om mijn levensstijl grondig onder de loep te nemen. Jaren later kwam ik erachter door een opvlieger, dat het de overgang was.

De Ommezwaai naar Gezondheid

Hoewel ik altijd dacht dat ik gezond leefde, realiseerde ik me dat mijn snoepgewoonte en het regelmatige glas wijn misschien toch een grotere invloed hadden dan ik dacht. Deze realisatie markeerde het begin van mijn reis naar een nog gezonder leven.

Ik besloot mijn focus te verleggen en werd sportinstructrice. Dit gaf me niet alleen een diepere connectie met mijn lichaam, maar ook de kans om anderen te inspireren en te begeleiden op hun pad naar fysieke fitheid.

De Weg naar Innerlijke Rust en Kennis

Mijn nieuwsgierigheid naar een holistische benadering van gezondheid leidde me naar een ashram, waar ik een maand verbleef. Deze periode van introspectie en intensieve yoga beoefening resulteerde erin dat ik yogadocent werd. Yoga bracht me niet alleen fysieke voordelen, maar ook een diepere geestelijke rust en balans.

Daarna besloot ik mijn kennis verder uit te breiden en volgde ik een vierjarige opleiding tot kruidkundige. Hier leerde ik alles over geneeskrachtige kruiden en hun toepassingen, zowel in de keuken als in de gezondheidszorg. Mijn interesse reikte verder dan alleen westerse kruiden; ik verdiepte me ook in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Deze eeuwenoude wijsheid bood een nieuwe dimensie aan mijn begrip van gezondheid en welzijn.

Een Nieuwe Levensstijl

Tegenwoordig leef ik nog gezonder dan voorheen. Ik heb mijn suikerinname drastisch verminderd, drink nog maar zelden wijn en zorg ervoor dat ik dagelijks beweeg. Deze veranderingen hebben niet alleen mijn lichamelijke gezondheid verbeterd, maar hebben me ook een mentale helderheid en emotionele balans gebracht die ik nooit eerder heb gekend.

Mijn reis naar optimaal welzijn is nog niet voorbij, maar ik ben dankbaar voor de lessen die ik heb geleerd en de kennis die ik heb opgedaan. Ik hoop dat mijn verhaal op weg naar gezonde guru anderen kan inspireren om ook op zoek te gaan naar hun eigen pad naar gezondheid en welzijn, ongeacht de uitdagingen die ze onderweg tegenkomen.