Dit artikel delen

Gezonde leefstijl, de overgang en preventie

De oude Grieken, de Indiërs (Ayurveda) en de Chinezen (Traditional Chinese Medicine) wisten het al; lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Als je er rotzooi in stopt, komt er rotzooi uit. Een gematigde leefstijl is goed voor je welbevinden. Voor ieder mens is een gezond leven goed! Het helpt gezond te blijven, je kunt er gezond oud mee worden en het vermindert het risico op ouderdomsverschijnselen.

De overgang

Vrouwen in de overgang hebben tijdelijk een hormonale disbalans. De overgang is een natuurlijk proces dat zo’n 20 jaar in beslag neemt, waarvan 5 tot 10 jaar merkbaar met de overbekende verschijnselen als opvliegers en nachtzweten . 80% van de vrouwen heeft overgangsverschijnselen!

Een ongezonde leefstijl kan dit verergeren. Wist je bijvoorbeeld dat roken en alcohol opvliegers opwekken? Een gezonde leefstijl kan je overgang versoepelen.

Gezonde leefstijl

Hoe ziet een gezonde leefstijl eruit? In onze Westerse cultuur wordt het BRAVO-kompas als leidraad hiervoor genomen. BRAVO staat voor:

B beweging (klik hier voor een oefening tegen stijfheid)

R (stoppen met) roken

A (stoppen met) alcohol

V voeding (lees meer)

O ontspanning (3 tips)

5 onderdelen, die je helpen bij het hebben, houden of krijgen van een gezond patroon.

Hoe ziet jouw gezonde leefstijl eruit?

Wat doe jij om zo gezond mogelijk te leven? Wil jij ons helpen? Zijn er tips en tricks die je met ons kunt delen zodat wij dat aan andere vrouwen kunnen vertellen? Mail het ons op info@yuforyou.com.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsflits en blijf op de hoogte